zaterdag 20 oktober 2012

Hoe hoger het voetstuk......

Hoe verder degene ervan af kan vallen. Op het moment dat de reputatie van de persoon op het voetstuk legendarische vormen aanneemt, is het voetstuk zo hoog dat diegene te pletter valt als blijkt dat de reden waarom diegene op het voetstuk staat gebaseerd is op leugens en bedrog. Het zal duidelijk zijn over wie het hier gaat. Alle sponsoren haken af, zelfs de Rabo stopt met hun wielerploeg. Is het trouwens niet behoorlijk hypocriet? Wanneer de sport volledig schoon zou zijn van verboden middelen, zouden ze die zware wedstrijden dan nog vol kunnen houden? Vandaag las ik een stukje op Geenstijl dat het vooral in de voorlaatste zin mooi relativeerde: "De enige kaart die Pharmstrong terrecht nog kan trekken is: Ja, maar ik heb wel 500 miljoen voor kankeronderzoek opgehaald". En zo is het! Wellicht moeten we hem vanwege die reden nog op een (klein) voetstuk laten staan. O ja, iemand bandje kopen?

4 opmerkingen:

  1. Een en al lariekoek!! Op het moment dat men controleerde is er niets aangetroffen dat leek op doping. Met de huidige techniek weet men immers wel anders. Ik heb ook wel eens te hard gereden met mijn auto, en velen met mij, maar ze hebben me niet kunnen controleren met de huidige techniek. Stel dat ze over een tijdje de techniek wel hebben om de gedane overtredingen te traceren. dan kunnen de boetes alsnog worden geschreven en geincasseerd. Einde Eurocrisis!!

    De wielersport moet het nu ontgelden maar iedereen weet toch dat het overal en altijd wordt gebruikt.
    Ach, er is nog zoveel over te zeggen maar vooral dat het allemaal om de harde valuta gaat.
    En dat maakt alles kapot, en daar heeft de hypocriete Bank(en) lekker aan mee gedaan. Maar nu gaan ze de grote brave jongen uithangen. Ik vind het laf wat o.a. Rabobank nu doet.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat kan wel zo zijn, maar jij geeft dan in ieder geval toe dat je te hard rijdt. Lance Armstrong beweerde altijd bij hoog en laag dat hij schoon was. Daarbij schijnt het zo te zijn dat er eigenlijk geen enkele dopingcontrole van hem volgens de regels ging en dat hij altijd met een half/gesloten ogen gecontroleerd werd als hij zijn plasjes deed. Maar wat vindt je nou precies lariekoek? Dat hij nu zo aan de schandpaal wordt gezet of dat hij altijd met 1 vinger in de epo-pot zat? Vindt jij het eerlijk als het meerendeel van de wielrenners verboden middelen gebruiken? Had jij verwacht dat hij een schone sporter was?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat zeg ik ook; de controlerende instantie heeft zijn werk niet goed gedaan. Dus als zij niks vinden, waarom zou je dan toegeven dat je het toch hebt genomen. Niet goed te praten hoor, want hij heeft inderdaad iedereen voorgelogen en bedrogen maar dat, omdat hij alle medewerking heeft gekregen door de controlerende instantie.
    Het is lariekoek om Lance aan de schandpaal te nagelen, maar hij is een van de weinigen waar nog veel geld terug te halen is. En daar smullen ze in States van natuurlijk. Destijds hebben ze veel geld gestopt om via Lance bekendheid te krijgen en dat geld gaan ze nu terug claimen natuurlijk. De winst die ze hebben gemaakt door hun bedrijfsnamen op het shirt van de Lance-ploeg te zetten,wordt niet over gekraaid.
    Lance is de grondlegger van Livestrong en Livestrong heeft wereldwijd veel goed gedaan en gaat dat nog vele jaren doen.
    Lance heeft vele wedstrijden gewonnen waar iedereen van heeft genoten. Dat heeft hij gedaan door beestachtig te trainen want alleen met doping kom je er bij lange na niet.
    Het merendeel van de wielrenners gebruikt geen doping. Zij worden regelmatig gecontroleerd en af en toe wordt er eentje betrapt. Als de meerderheid zou "gebruiken"doet wederom de controlerende instantie zijn werk nog steeds niet goed. Zouden we daar eens geen tegel moeten lichten?
    Ik heb Lance nooit vertrouwd dat hij "schoon" zijn sport uitoefend. Hij is destijds behoorlijk behandeld geweest met middelen die het lichaam niet kunnen verlaten. Misschien doet dat iets met een lichaam waarvan we de uitwerking nog niet kennen.
    Vele feiten zijn er wel die Lance een grote meneer maken. We weten wat hij allemaal heeft bereikt met zijn "manier" van sporten. Hij zal de geschiedenisboeken in gaan als groot sporter. Hij heeft vele kinderziekenhuizen bezocht om de kinderen en ouders ervan een hart onder de riem te steken. dat zijn zaken die mij aanspreken. Dit in tegenstelling met dopingzondaars die op korte termijn zichzelf wilden tegoed doen zonder daar een ander van mee te laten profiteren in de vorm van een goed doel of wat dan ook.
    Lance is het slachtoffer van zijn eigen succes. En met hem gaan er meer slachtoffers vallen als men maar diep genoeg graaft. Geloof me, de geheime dienst gaat zich er nog mee bemoeien. Want Lance is volgens mij met een missie naar Europa gekomen, want wielrennen leefde immers totaal niet in de States en dat moest veranderen. De States wil nu eenmaal overal aan meedoen als er veel geld gemoeid is en als het gaat om extreme sporten zoals het wielrennen tegenwoordig wel genoemd mag worden.
    Wielrennen is theater en zal nooit verdwijnen! Nooit!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het heeft toch allemaal met geld te maken. Onder druk wordt alles vloeibaar. Helaas heeft Lance nu (impliciet) toegegeven dat hij die 7 tour de frances niet verdiend heeft: hij heeft het verwijderd van zijn twttr-account. Als hij een statement had willen maken, had hij het daar en op zijn website, etc laten staan.

    BeantwoordenVerwijderen