donderdag 5 april 2007

Impressie AutoRai

Afgelopen dinsdag zijn Yanky en ik naar de Rai geweest. Het kietelt toch wel om een nieuwe auto te gaan kopen en waar beter om je jezelf te orienteren dan op de autorai. Het was dinsdag ladiesday en er waren wat activiteiten speciaal voor de dames. Alhoewel het vooral een mannenaangelegenheid is was het hierdoor niet zo heel erg druk. Hier zijn wat foto's die we op de autorai gemaakt hebben. We hadden op ons lijstje van mogelijk nieuwe auto een aantal auto's staan die we allemaal uitgebreid bekeken hebben. Hieronder volgt een lijstje met daarachter wat we van de auto vonden:
  • Hyundai Tucson: kofferbak niet groot genoeg en voelde te plastic aan
  • Kia Sportage: surprise surprise, aangezien deze hetzelfde is als de Tucson, zie commentaar hierboven.
  • Mitsubishi Outlander: zeer mooie auto, stond bovenaan mijn lijstje maar helaas kwam Yanky met haar been hinderlijk tegen de stuurkolom aan wat gelijk een "no-no" betekende
  • Renault Laguna Grandtour: mooie auto, veel extra's en heerlijk om in te rijden.
  • Renault Grand Scenic: stond al hoog op onze lijst en staat daar nog steeds.
  • Nissan Qashqai: mooie wagen, beetje kleine kofferbak maar erg interresant.
  • Toyota Avensis: mooie wagen, mooie techniek, mooie motoren, lekker ruim.
  • Toyota Verso: zie Avensis met een iets kleinere maar wel hogere koffer.
  • Ford S-max: ook interresante auto, beetje duur alleen. 14 april gaan we hierin proefrijden.
Uiteraard hebben we ook veel andere auto's gezien. Van hele eenvoudste (net geen € 8500,-) tot de duurste (ongeveer €1,7 miljoen) op dit moment geproduceerde, personenauto's. De duurste auto van de autorai was een gerestaureerde Rolls-Royce met een waarde van € 2.000.000,00. Al met al was het een leuke dag met veel plezier. Het is wel eens leuk om in auto's te zitten die je de komende jaren nog niet kan kopen en er dan achter te komen dat sommige eigenlijk best wel tegenvallen, bijvoorbeeld de Audi Q7, deze auto viel heel erg tegen, zelfs in beenruimte achterin.

1 opmerking:

  1. Ladiesday... 95% van de bezoekers waren mannen. Hoeveel ladies komen dan op andere dagen? De RAI ging om 11 uur open. De mannen vlogen naar binnen toen de hekken open gingen. Het waren net kinderen in een speelgoedzaak.
    Ondanks dat ik geen auto-freak ben, had ik een leuke dag gehad.

    BeantwoordenVerwijderen