vrijdag 11 juli 2008

Stappen

Van tevoren had ik niet gedacht dat een week zonder de kinderen zo lekker zou zijn. Gisteren kwam Yanky naar Amsterdam toe en ontmoetten we elkaar om een uur of 4 bij het stadhuis, ook wel de Stopera genoemd. Door de regen liepen we richting de Zeedijk wat naast een van de meest beruchte straten van Amsterdam ook de plaats is waar Nam Kee is gevestigd. Nam Kee staat bekend als een van de (zo niet hét) beste Chineese restaurant van Amsterdam. Verder is Nam Kee natuurlijk bekend van het boek en gelijknamige film: "De oesters van Nam Kee". Als voorgerecht namen we de beroemde oesters en als hoofdgerecht nam ik de vleesschotel met Cha Siew, Pekingeend en gebakken spek, heel erg lekker. Yanky nam een heel lekkere Nasigerecht. Na het eten gingen we via een omweg (Dam - Kalverstraat - Spui - Rembrandplein) weer terug naar Waterlooplein waar de auto geparkeerd stond. Daarna richting de Arena waar we kaartjes hadden voor de film: "Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skul". Omdat we lekker vroeg waren zijn we eerst langs een paar zeer grote winkels gegaan die zich aan de Arena boulevard bevinden. Daarna naar de bioscoop. Hier stond voor elke kassa en ATM (wat volgens mij Automatische Ticket Machine betekend) een gigantische rij. Een dik half uur verder hadden we de kaartjes, popcorn en drinken en moesten we wachten tot een paar minuten voor de film begon voor we naar de zaal mochten want deze werd schoongemaakt. Het drong niet tot de medewerkster door dat het gemakkelijker is om de mensen voor de zaal te laten wachten dan voor het punt waar de kaartjes worden gecontroleerd zodat ook hier een gigantische rij ontstaat. Toen de film begon kregen we eerst een berg reclame te zien, daarna voorstukjes van alle films die op dit moment draaien en het komende jaar in premiere gaan. Daarna de film waar we kaartjes voor hadden gekocht. De film was erg leuk en zeker een aanrader. Harrison Ford was als vanouds en de film staat garant voor een leuke avond uit.

2 opmerkingen:

  1. Bij de ingang van NK aarzelde ik nog even. Het eethuisje ziet nl niet uitnodigend uit. Maar eenmaal binnen valt het erg mee en herinnerde ik mij de tegeltjes muren weer; alsof je in de badkamer zit. De ober was erg vriendelijk, ondanks de drukte. Ik heb erg lekker en (te) veel gegeten. Toch konden wij het niet laten om een ijsje te eten bij Häagen-Dazs. De film was echt goed. Ik snapte alleen niet waarom sommige mensen hun kinderen meenamen naar Indiana Jones; zo nu en dan was het nl best eng.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou de kinderen hebben jullie ook totáál niet gemist hoor. Ze hadden het bij ons reuze naar hun zin. Vooral het eten en spelen in de kas vonden ze fantastisch. De braderie in Absdale was ook een ontzettend leuke middag en het bezoek aan de speeltuin in Wachtebeke duurde te kort. We waren het parkeerterrein nog niet af of ze sliepen allebei al. Ook de hondjes waren favoriet speelgoed. En wij genoten weer van de meisjes. Nog een *grappige* opmerkingen van Melissa toen we België binnenreden: "O, is dit België, ik haat België". Maar dat bleek een herinnering te zijn van een jaar geleden toen de familie verdwaald was na een bezoek aan Euro Disney. We hebben natuurlijk even haarfijn uitgelegd dat het niet aan België lag, maar aan het ontbreken van een landkaart (of zelfs maar het lezen ervan).

    BeantwoordenVerwijderen