woensdag 9 februari 2011

De pieper mag blijven:

Onze multiculturele samenleving en dito keuken ten spijt: de helft van alle Nederlanders zet nog altijd minimaal drie keer per week piepers op tafel. Niets mis mee, want aardappelen zijn heel gezond. Een gemiddelde portie bevat:
1. 40% van de dagelijkse benodigde hoeveelheid vitamine C.
2. 10-15% van de dagelijkse benodigde hoeveelheid magnesium en ijzer.
3. 50% van de dagelijkse benodigde hoeveelheid kalium.
4. 0 gram vet.
5. Voldoende vezels.

Op www.aardappels.nl staan leuke weetjes en lekkere recepten.

3 opmerkingen:

  1. We zullen vanmiddag de patatten weer eens opzetten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Iedere dag eten wij voor het warme eten, een lauw warme salade en das echt genieten.
    Men neme: een stronkje brocolli, een winterpeen wat sugar snaps,of peultjes of fijne boontjes. kort koken b.v 10 minuten beetgaar vol vitamientjes, en dan een beetje kruiden zout, en om het echt heel lekker te maken zeker voor kinderen....honing/mosterd dressing er over.
    Het is heel snel gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Honing/mosterd saus is te koop in flesjes b.v van Remia of eigen merk.

    BeantwoordenVerwijderen