zaterdag 24 januari 2009

Winterkost

Het is alweer een tijdje een echte winter en daarbij komt de griepgolf ook dichterbij. Gisterochtend moest Yanky een tijdje in de kou staan en 's middags had ze daar zo'n last van dat ze zich ziek heeft gemeld en een paar uur eerder naar huis kwam. In huize Meertens te Almere betekend dit meestal dat er al snel een grote pan "Oma's pap" gemaakt wordt. Dit is een rijstepap die je altijd kunt eten, al ben je nog zo ziek, dit gaat er altijd in en blijft ook altijd binnen. Het is - naar mijn mening - het beste wat je kunt klaar maken als je ziek bent. Het is ook heel erg gemakkelijk klaar te maken. Wat je nodig hebt:
  • Gewone witte rijst (geen pandan, zilvervlies of andere);
  • Een (vette) schouderkarbonade per persoon;
  • Een paar gedroogde St. Jacobsschelpen;
  • Water;
  • Maggi.
Leg de gedroogde St. Jacobsschelpen even in water en doe ze daarna samen met de rijst, schouderkarbonades en veel water in een grote pan. Breng het aan de kook en laat het langzaam koken tot de rijst helemaal zacht is en pap geworden is. Tussendoor regelmatig roeren en eventueel water toevoegen en op een gegeven moment de St. Jacobsschelpen kleiner maken met de lepel. De pap serveren in een kom en er Maggi naar smaak aan toevoegen. Eet smakelijk.

1 opmerking:

  1. Ik heb het al eens mogen proeven bij jullie en het is echt heeeeeeeeeeeerlijk.
    Alleen moet je volgens mij wel echt heel ziek zijn om het lekker te vinden. Maar dat is mijn smaak natuurlijk en die verschillen nu eenmaal. Laat mij maar naar de Dim Sum gaan!!
    Zo heeft iedereen wel zijn voorkeur om zijn ziek zijn te verwerken en de genezing te bevorderen.

    BeantwoordenVerwijderen