dinsdag 22 april 2008

Bermbom

Taliban doodden militairen om Fitna.

De radicaalislamitische Taliban-beweging stelt dat de aanslag met een bermbom, die vrijdag twee Nederlandse militairen het leven kostte, een reactie was op de anti-Koranfilm Fitna van Geert Wilders. Dat heeft een particuliere Amerikaanse waarnemingsdienst voor terroristische activiteiten gemeld. De aanval was één van een reeks missies die gepland staan om wraak te nemen op de beledigende film, aldus een Arabische verklaring op de website van de Taliban.

Bron: PZC 22 april 2008.

Mijns inziens had die film er nooit mogen komen.

5 opmerkingen:

  1. Daar ben ik het mee eens de film had er niet hoeven komen.
    We moeten niemand openlijk beledigen ...nergens voor nodig.
    Wat U niet wil dat Uw geschied doe dat ook een ander niet.

    Daarbij heeft Nederland niet al genoeg gedaan.?
    Altijd moeten wij overal voorop lopen .....zo een klein land ! !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hebben jullie de film al gezien? Zo nee, dan kan je er geen mening over hebben ook. Zo ja, denk je dat die Taliban de film gezien heeft? Denk je dat deze aanslag niet zou zijn gepleegd als die film niet was gemaakt? Ze hebben nu een "reden" om een aanslag te plegen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Waarom altijd op eieren lopen? Waarom kan het ene wel en het andere niet? Naar mijn mening wordt er in Fitna geen discriminerende danwel beledigende uitingen gedaan. Op een gegeven moment zal er niets meer mogen in de Westerse wereld want de kans op een negatieve reactie uit het midden-oosten zou wel eens aanwezig kunnen zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Je hebt altijd mensen die zoiets uitbuiten en een hekel hebben aan een buitenlander. Stel, je bent in Marokko en je krijgt ruzie met een verkoper. In no time staat er een hele schare vrienden van hem erbij. Jij bent die Nederlander uit het land van Wilders.

    Misschien zwart gedacht, maar het zal vast wel gebeuren.

    BeantwoordenVerwijderen