woensdag 19 november 2008

Tunnel

Beslissing aanleg tunnel Sluiskil valt pas bij de aanbesteding:
Het besluit om de tunnel onder het kanaal Gent/Terneuzen aan te leggen valt pas definitief bij de aanbesteding.
Blijken de kosten voor de aanleg tussen nu en 2010 aanmerkelijk te zijn gestegen [en dat zullen ze wel zijn ] en moeten de overheden nog eens met een nieuwe kapitaalsinjectie op de proppen komen, dan bestaat de KANS DAT DE TUNNEL helemaal niet wordt AANGELEGD.
Gedeputeerde Staten hebben met het oog op de hogere kosten voor de aanleg een z.g. go-no go moment in de procedure opgenomen.
Dat zal bij de aanbesteding van het project in 2010 zijn.
Toen in 2006 met de planning werd begonnen werd uitgegaan van een kostprijs van 250 miljoen euro.
Door inflatie en gestegen bouwkosten is de raming nu 275 miljoen euro.

Tot zolang een half uur wachten ieder uur of rond rijden over Terneuzen.

2 opmerkingen:

  1. Het zal nog wel even duren voordat ze eruit zijn of die tunnel er wel of niet komt. Ze zijn op dit moment veels te druk bezig met de wietteelt en coffeeshops. Nu helemaal, ze willen immers zelf wiet gaan telen? Vanmorgen stond er eens niets in de krant daarover. Is wel een uitzondering. Verbieden die troep!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind het idee wat nu uit de wiet-top is gekomen wel goed. Door de staat gereguleerde plantages en strak gecontroleerde koffieshops met een goed toegangsbeleid. Vergelijk het met alcohol (wat overigens een zwaardere drug is dan wiet) en hanteer dezelfde eisen rondom verkoop.

    V.w.b. het orginele onderwerp: ik durf er heel wat geld op te zetten dat het onmogelijk is om binnen budget en planning te blijven.

    BeantwoordenVerwijderen