donderdag 10 december 2009

10 tips voor meer levensvreugde


Je kunt de Staatsloterij winnen, de liefde van je leven ontmoeten of je levensdoel bereiken. Toch zullen deze zaken je maar tijdelijk gelukkig maken. De kracht van geluk zit in de gewoontes van alledag. Door jezelf goede gewoontes aan te leren kun je iedere dag gelukkiger zijn. De onderstaande checklist leert je aandacht besteden aan de dingen die er echt toe doen.

1.Count your blessings (Tel je zegeningen)
Dankbare mensen zijn de gelukkigste mensen. Het voelen en uiten van dankbaarheid is een van de meest effectieve manieren om gelukkig te worden. Maak een lijstje van minimaal drie dingen waar je dankbaar voor bent. Grijp daar steeds naar terug als je merkt dat je stemming omslaat. Je leert je prioriteiten kennen, omdat je bezig bent met zaken die voor jou belangrijk zijn.

2.Ontspan iedere dag
Neem iedere dag de tijd om rust te vinden. Ga zitten op een rustige plaats en adem diep in en uit. Laat de spanning wegvloeien. Dit is een geweldige oefening wanneer je je gestresst voelt. Je kunt met dit soort eenvoudige oefeningen stress ook heel goed voorkomen als je er dagelijks wat tijd voor uittrekt.

3.Wees lief voor jezelf
Bedenk dat je méér dan de moeite waard bent! Geloof in jezelf, werk steeds aan je jezelf en ga altijd uit van je eigen kracht. Wees eerlijk en oprecht naar anderen maar vooral naar jezelf.

4.Wees lief voor anderen
Stel jezelf open voor mensen en behandel iedereen met respect. Koester de wereld om je heen. Zorg dat je elke dag iets kunt betekenen voor de wereld. Deel met anderen, dan zul je meer ontvangen.

5.Ga doelbewust door het leven
Focus je vooral op zaken die je wél wilt ervaren. Alles wat je aandacht geeft groeit! Werk aan je doelen en probeer stap voor stap je dromen te verwezenlijken.

6.Respecteer je lichaam
Je eigen lijf is het belangrijkste en mooiste gereedschap dat je ooit zult hebben! Zorg er zo goed voor als je kunt. Vergeet bovendien nooit dat jij de baas bent over je lijf.

7.Uit je liefde aan iemand
Liefde maakt gelukkig. Het hoeft hier niet te gaan om romantische liefde, maar iedere vorm van aandacht die recht vanuit je hart komt. Het maken van een attent gebaar zal je al meer dan goed doen!

8.Schrijf in een dagboek/weblog
Je dag evalueren in een dagboek of een weblog is een enorm goede manier om je gedachten op een rijtje te zetten. Je wordt even geconfronteerd met alles wat je hebt meegemaakt en je geeft jezelf de gelegenheid om alles een plekje te geven.

9.Kom een stapje dichter bij één van je lange-termijn-doelen
Het bereiken van doelen is goed voor je zelfvertrouwen en je zelfvertrouwen is de belangrijkste bouwsteen voor geluk. Zorg er dus voor dat je iedere dag een stapje dichterbij één van je doelen komt.

10.Geniet van het leven
Doe je best om te genieten van het moment. Geniet van vrienden, vriendinnen, de natuur, de stad, de liefde, je partner, goede muziek, mooie spullen, je huisdier, je werk, enzovoort. Neem momenten voor jezelf om hierbij stil te staan. Het leven is mooier als je ervan geniet.

2 opmerkingen:

  1. Dat kan allemaal wel waar zijn maar, Ik heb net vanmorgen besloten om, alleen nog te leven voor mijn man, onze kinderen [schoondochter, schoonzoon] en onze kleinkinderen.
    Het zal eens tijd worden vind ik., meeleven bedoel ik, niet te veel mee bemoeien hoor hahaha.
    Van sommige z.g. vrienden ga ik niks meer verwachten, en zal door mij op een laag pitje worden gezet.
    Ach, Echte vrienden je hebt er maar zo weinig in je hele leven.

    BeantwoordenVerwijderen