maandag 21 december 2009

Pietjes

Voor 5 december had ik 2 doosjes met chocolade Pietjes gekocht.
Door de vele activiteiten hebben de meisjes vanochtend pas hun chocolade Pietjes kunnen verven.
Van te voren had Melissa haar haren in een netje - van haar chocoladeworkshop - gestopt, een schort omgedaan, ook bij haar zusje. Volgens de verpakking zouden de gekleurde chocolade - in diverse potjes - smelten door 2 x 45 sec in de magnetron op te warmen. Niet dus. Na een tijdje opwarmen - met wat melk - werd de chocolade zachter. De meisjes die heel serieus met een kwastje gingen verven, merkten al snel dat het niet te doen was. De chocoladeverf heb ik maar op Pietjes hoofd gelepeld. Klik op de voorbeeldfoto voor het resultaat.

4 opmerkingen:

  1. Dat ziet er heerlijk uit, maar niet heus. Affijn de dames hadden hun bezigheid.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het smelten van chocolade doet men door de chocolade in een potje te doen en dat potje in een pan heet water te zetten. Gegarandeerd dat het werkt. (au bain marie)Maar om de kinderen nu met bijna kokend water te laten spelen is nog al wat, dus zul je erbij moeten blijven om te roeren zodat het niet alsnog aanbrand. Met melkchocolade gaat het het beste, daar en tegen is pure chocolade het best bestand tegen verbranding.
    Maar probeer het maar eens, ik heb dat zelf ook nog wel eens gedaan met mijn dochter Melissa. Was wel leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Tegenwoordig hebben we zo'n gemakkelijk apparaat, dat heet een magnetron. Het lag duidelijk aan de (inferieure) chocolade.

    BeantwoordenVerwijderen