zaterdag 20 november 2010

Amstel Curacao Race

Alweer bijna een week in Nederland na 2 fantastische weken op Curacao te hebben doorgebracht. Dit in het kader van de Amstel Curacao Race. We hebben genoten! Natuurlijk van het prachtige eiland, de zon en de zee, maar deze keer ook van het wielrengebeuren en de meet en greet met de beroemde renners. En niet te vergeten het VIP-arrangement. Het was 1 groot feest.
Zoals ik al eerder vermeld heb, heeft Stanny ook meegereden. Eerst was er een criterium te rijden in de Jan Thielbaai. Voor Zanzibar. Leuk, want daar hebben we de vorige vakantie doorgebracht, dus veel leuke herinneringen. De echte race zou 's zaterdags gereden worden, maar vanwege de regenbui kon dat niet doorgaan. Wij aan de zuidkant hadden er geen last van, maar op andere plaatsen stond er water op de weg wat voor gevaarlijke situaties kon zorgen. De dag erop zou er dan weer een criterium plaatsvinden. Weer in de Jan Thielbaai. Stanny wist de 50e plaats te behalen. Heel knap gedaan! In 1 van de filmpjes die je kunt terug luisteren, hadden ze het namelijk over de eerste 40 bekende renners.
Omdat de echte race niet doorging hebben de gebroeders Sleck voorgesteld om dinsdags de race te rijden, maar dan niet in wedstrijdvorm, maar gewoon met iedereen die dat wilde. Ongeveer 50 renners deden er mee, waaronder nog zo'n 20 profs.
Volgend jaar is de 10e keer dat het georganiseerd wordt, dus dan willen we zeker weer van de partij zijn. Maar dan wel graag in het Lions Dive hotel. Dat zat toen wij boekten al helemaal vol en moesten we uitwijken naar het Kontiki hotel. Was geen straf hoor, ook een prachtig hotel. We konden over het strand naar het Lions Dive wat ongeveer 10 minuten lopen was.
Als je het filmpje bekijkt zie je heel duidelijk Stanny vanaf de 32e seconde. Hij komt meermalen in beeld, maar hier gaat hij er vandoor met Fränk Sleck die uiteindelijk winnaar wordt.

2 opmerkingen:

  1. Leuk hoor op het gemakje lekker over het eiland fietsen, met heerlijk weer en het zonnetje, het was toch wel weer 30 graden denk ik.
    Ik had graag mee gedaan , maar electrische fietsen mochten niet mee doen. toch jammer.
    Maar alle gekheid op een stokje !!. Ik ben trots op je Stanny.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bofkont bofkont bofkont maar je hebt het goed gedaan hoor Stanny en de
    foto,s zijn prachtig.

    BeantwoordenVerwijderen