dinsdag 23 november 2010

Brei voor India


In India wonen 375 miljoen kinderen. Helaas is India niet de beste plek om geboren te worden. Ieder jaar sterven er twee miljoen kinderen en pasgeboren baby´s, vaak in de wintermaanden als gevolg van onderkoeling. Daar wil Save the Children wat aan doen. En u kunt helpen: brei een mutsje voor India. U kunt de kinderen in India helpen door een mutsje te breien om onderkoeling tegen te gaan. Een mutsje kan het leven redden van een pasgeboren baby. Uw mutsje wordt in India uitgedeeld door onze verpleegkundigen in de mobiele klinieken, terwijl ze voorlichting geven aan de ouders. Doe mee, en brei een mutsje voor een baby in India. U kunt hiermee levens redden! Onder het kopje *meedoen* vind je de beschrijving van het mutsje. Het is heel eenvoudig te maken. Onder stap 2 kun je de download vinden van het patroon. Onder stap 5 staat het adres. Doen jullie ook mee?

4 opmerkingen:

  1. Volgens mij wonen er veel meer kinderen in India. Verder is het alleen in het noorden in de winter koud, voor de rest van het land is het een stuk warmer of zelfs zeer warm. Niet om dit verhaal te bagatelliseren, de feiten kloppen alleen niet helemaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Toen Melissa werd geboren lag ze ook met een mutsje op toen we 's middags met 35 graden arriveerden. Die tere kopjes kunnen altijd wel een mutsje verdragen denk ik. Ik heb het verhaal niet gecheckt op feiten want het ging mij om het breien voor die schatjes. Ben je al begonnen?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja Nico,
    kom eens vanachter de p.c. en ga eens mutsen breien.

    Oud minister Koenders is ook al begonnen met eeeehhh breien.
    hahahaha

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik brei elke dag een (bruin) mutsje maar die is niet echt geschikt om naar India te sturen.

    BeantwoordenVerwijderen