maandag 29 november 2010

Schande

Gelezen in de "Vliegende Hollander "
Jawel, we moeten Griekenland en ander volk van een faillissement redden. Wij betalen dus voor corruptie en chantage. Wat heeft ons dat al gekost ?
Dat geld hadden we beter in ons onderwijs kunnen investeren. Rutte ging samen met de Britse premier Cameron de strijd aan, prima natuurlijk, het leverde een paar miljard op, maar het had veel meer moeten en kunnen zijn. Maar zie het gaat gewoon weer door ondanks gesputter van Rutte!
Het is werkelijk een grote schande dat Europa nu acht miljard gaat uitgeven, o.a voor nieuw meubilair in " Europese ambassades "overal ter wereld, zelfs op een tropisch eiland [Vanuatu ] waar maar liefst ZES , JA ECHT ZES ambtenaren een luizenleven hebben op duur DESIGN MEUBILAIR. Wat doen die daar eigenlijk ?
De president van de EU, hr van Rompuij kan natuurlijk niet op een keukenstoel zitten als hij op bezoek komt. Schande, Dus Heer Rutte tandje bij a.u.b.

Wat mij betreft bepalen we voortaan zelf wat we nog aan Europa doneren. Dat zal ze leren.
En voor meubels: ga toch gauw naar de kringloop!

8 opmerkingen:

  1. Tja, maar wie heeft er in het verleden op het CDA gestemd? Die (met JPB voorop) hebben wel de Europese wet die in eerste instantie door het Nederlandse volk met een massaal "NEE!" naar de prullenbak was verwezen, er toch doorgedrukt. Nu staan we alleen nog maar garant maar als na Griekenland en nu Ierland, ook Portugal en Spanje gaan, zijn we de volledige pot van 700 miljard kwijt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En wie volgt er nog meer? Nog wat Oost-bloklanden en Turkije?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. We gaan dan wel stemmen maar wat voor resultaat geeft het uiteindelijk? De stemming heeft de laatste keer voor een verrassing gezorgd waardoor het wel eens eventjes zou gaan veranderen. Resultaat tot nu toe..... Veel gesteggel onderling en de meest waanzinnige uitspattingen. Wat gebeurt er nu om de veiligheid op straat te gaan verbeteren? Ik weet het niet? Zwaardere straffen? Asielbeleid? Werkgelegenheid, we laten nog meer mensen van over de grens binnen om hier arbeid te verrichten. De doelstelling van een politicus is, om goed te scoren in de peilingen van Maurice de Hond. Zo is de PVV weer een zetel verloren en dat is dan weer het doel van vele anderen. En zo gaat het maar door. Let op hé, België gaat zijn wegenvignet invoeren hoor. En wat gaat de kamer daar aan doen? Zeeuws Vlaanderen mag fungeren als dure voordeur voor de havens van Gent en Zelzate, we mogen ontpolderen, betalen voor een dure tunnel dat een prestigekwestie is geweest om de kennis en kunde van de Nederlandse wegenbouw wereldwijd te promoten en zodoende grote orders her en der binnen te slepen, grote natuurgebieden aan te leggen (ze graven maar een eind weg), een landbouwer dient aangifte te doen als hij zijn land om gaat ploegen en moet daar voor betalen want het zou wel eens kunnen dat hij een kabel of leiding beschadigd die hier kris-kras door het landschap liggen verscholen, uitdiepen van De Schelde moet doorgang vinden en het slik dumpen we een eindje verder want dat eisen de Belgen. Op wie zullen we de volgende keer eens gaan stemmen?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Na Ierland en die andere warme landen wordt nu ook Belgie al genoemd die
    zijn zaakjes niet op orde heeft en
    wie zullen er nog volgen want als
    alle landen steeds meer moeten betalen aan de EU komen ze vanzelf
    ook allemaal aan de beurt lijkt mij
    en straks hebben onze oosterburen
    ook geen geld meer voor het ontpolderen en dat zou toch wel een ramp zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nou ja natuurlijk heb ik veel spijt dat ik niet op d66 gestemd heb daar kom je een eind mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Of je nu door de kat of de hond wordt gebeten, zeer doet het.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Je kan niet verwachten dat er binnen een paar weken/maanden al iets verandert. Zeker als het gaat om iets wat op Europees niveau wordt geregeld, veel van die zaken zijn al jaren van tevoren bepaald. Het zal blijken wat de coalitiepartijen met de gedoogsteun gaan bereiken. Ik heb zelf het vermoeden dat dit meer zal zijn dan wanneer er linkse partijen in de regering zouden zitten.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Van de " plannen " zal denk ik na de provinciale verkiezingen weinig doorgaan.

    BeantwoordenVerwijderen