woensdag 30 augustus 2006

vakantie voorbij

De vakantie zit er weer op en was met een woord "fantastisch".
Met de auto en de tent achterin, zijn we op weg gegaan richting Italie. De eerste dag zijn we gekomen tot in Strassbourg waar we hebben overnacht in een Etaphotel.
We hebben de reis voortgezet richting Parma waar we een camping hebben gevonden, die goed zou staan aangegeven door middel van borden. Twee borden hebben we kunnen ontdekken en de rest mocht men zelf uitzoeken. Maar met Ilona naast me als navigator, zat dat wel goed. Een plaats op de camping was zo gevonden, alles rustig en zeer ontspannen hebben we ons onderkomen opgebouwd. We zijn er twee dagen gebleven waar we de omgeving hebben verkend met de auto en de fiets. Met de fiets was het echt zwaar. Lange beklimmingen met een pittige stijgingspercentage deden flink in de kuiten bijten.
Er wachte ons nog een zeer leuke onderkomen in de buurt van Ancona in de vorm van een B&B, http://www.casafontana.com/. Tegen een van de vele hoge hellingen stond een zeer leuk opgeknapt boeren pand, waar we de komende twee nachten zouden doorbrengen. Het uitzicht was enorm en de stilte was "oorverdovend". We betrapten onszelf er op, dat we elkaar fluisterend toespraken liggend op een strandbed in de zon met een glaasje wijn en een stukje kaas. (meegebracht van thuis)
De dagen waren uiteraard te kort. Voorts hebben we nog een onderkomen gezocht bij een jeugdherberg in Florence waar we de stad hebben verkend op onze fiets.

We hebben genoten van de vele omgevingen en bezienswaardigheden. De terugreis naar Koewacht verliep voorspoedig en lekker ontspannen
De omgeving bij de grensovergang Stekene-Koewacht vond Ilona stukken minder mooi dan wat we in die week hadden gezien en meegemaakt.
Ik denk er echter het mijne van. Als de lantaarnpalen langs de kant van de weg bij Koewacht, in Italie zouden staan, had Ilona ze prachtig gevonden.

Ja, ja ik weet het Nico..... Foto's!

1 opmerking:

  1. Ik ben inderdaad erg benieuwd naar de foto's. Je kunt ze op mijnalbum.nl zetten. Volgens mij heb ik Ilona daar de details wel eens van gestuurd.

    BeantwoordenVerwijderen