woensdag 16 augustus 2006

Weinig reacties

Goh echt leuk z'on weblog, jammer dat er zo weinig reactie komt .....allemaal druk zeker.

Gisteren was ik op een verjaardag en daar kwam het gesprek op een man die zo'n leuke vriendin heeft......maar.....zijn kinderen waren boos op hem en waarom ??
De man is getrouwd en zijn vrouw zit in een verpleegtehuis en heeft Alzheimer....
Nou hier hoop ik een reactie op te krijgen van iedereen graag.

2 opmerkingen:

  1. Ik kan het me goed voorstellen. Het maakt niet uit of je ouders scheiden of in dit geval. Als kind wil je maar 1 ding: dat je ouders weer bij elkaar komen, zelfs al weet je dat dit nooit meer zal gebeuren. Wanneer je dan een van de ouders gelukkig ziet met een ander voelt dit als verraad en is het voor het kind zeer moeilijk om in de situatie mee te gaan en die "ander" leuk te vinden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik sluit me volledig aan bij Nico zijn stelling.
    Maar als een huwelijk uit de hand dreigt te lopen waar de kinderen bij zijn, voelen de kinderen zich ook niet gelukkig. Zij vertonen dan een vluchtgedrag waardoor zich binnen het gezin een onhoudelijke situatie gaat vormen. Ik kan me dan ook niet voorstellen dat die stap die genomen wordt door een van de ouders, een onoverwogen stap is.
    Je hebt als ouder gefaald in een voornemen die je ooit had en dat voelt echt niet prettig.
    Begrip krijg je dan ook van ontzettend weing mensen omdat men de situatie niet goed kan voorstellen en dat vooral vanwege de kinderen.
    Het is daarbij enorm belangrijk de kinderen op de hoogte te houden door contact te onderhouden, maar men moet er wel de kans voor krijgen.

    Tot slot:
    Neem maar van mij aan, dat je niet zomaar een verhouding met een ander aangaat.

    BeantwoordenVerwijderen