zondag 24 oktober 2010

Wegomlegging


Gisteren wilden we nog even naar Bergen op Zoom, naar Hopmans de fietsgigant. Aangezien Stanny binnenkort de Amstel Curacao Race gaat rijden, moet hij er toch stylisch verantwoord uitzien. 2 leuke setjes, fietsschoenen van Sidi, winterjack (niet nodig voor Curacao maar wel lekker in de Zeeuwse polders)en bijpassende sokken. Helemaal up-to-date.

Maar voordat we in Bergen op Zoom waren, waar we normaal een uurtje over doen, hadden we al heel wat pad afgelegd. We konden dan weer wel snel doorrijden bij de tolpoortjes bij de Liefkenshoektunnel. Er was 1 groene pijl waarvoor zo'n 25 auto's en vrachtauto's voor stonden. Helemaal aan de andere kant zag ik 2 blauwe pijlen. Bijna niet te zien vanwege de regen maar dat was voor de creditcards. Niemand te zien dus we waren binnen 10 seconden weer weg. Zo makkelijk.

Maar toen begon het. We konden na de 3 tunnels alleen naar rechts richting Breda. Wegomlegging. We dachten dat er wel borden zouden komen, maar helaas. Tomtom aangezet die ons wilde laten keren. Dat risico namen we dan maar anders moet je zo ver rond rijden vanaf Breda. Dus niet. We konden alleen de polder in. Uiteindelijk reden daar alleen Nederlandse kentekens die verwoed hun Tomtom intoetsten, maar dat hielp niet. Uiteindelijk zagen we een klein bordje met Nederland erop. Toen kon je nog 2 kanten op, maar gelukkig namen we de juiste afslag. Over bruggen en door landweggetjes die je normaal nooit zou opzoeken. Tenslotte kwamen we in de buurt van Ossendrecht uit en konden we de A58 weer op. 2 uur later reden we de parking op in Bergen op Zoom. Zo handig, die Belgen!!

3 opmerkingen:

  1. Voor wielerliefhebbers is Hopmans een grote speelgoedwinkel waar je niet snel uitgekeken bent.

    Wegomlegging in Belgiƫ...... Een ramp! Als ze dan de gewone wegaanduiding ook eens afdekken, maar nee hoor. Tijdens de wegomlegging kom je gewoon de borden tegen die je leiden naar waar je heen zou moeten maar niet kunt, vanwege de wegafzetting. Dus volg je de borden....Blijf je lekker rondjes rijden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is echt geweldig z'on TOM TOM.
    We zullen hem wel missen als we naar Leiden rijden, gewoon richting Rotterdam, den Haag en dan komen we vast nog een bord Leiden tegen ZONDER TOM TOM.
    Maar wegomleidingen in Belgie is een ramp dat wel.!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Maar nu hadden we ook niets aan de Tomtom omdat we alleen op de bordjes konden rijden. Eerst vroeg Tom het nog vriendelijk: probeer om te draaien, maar op het laatst beval hij ons: KEER OM!!

    BeantwoordenVerwijderen