woensdag 27 juli 2011

Dordogne


De Dordogne, het klinkt alleen al zo leuk. Het was tijdens een tv-programma (soort Ik vertrek) dat ik op het idee kwam om naar de Dordogne te gaan. Die mensen hadden een boerderij gekocht met flink wat grond en een hazelnotenboogaard. De omgeving zag er prachtig uit. Ik had er ook al veel over gehoord, over die streek, dus dat was snel geregeld om daar naar toe te gaan. Even kwam er nog een kink in de kabel in de vorm van een fietsongeluk met 1 hand in het gips en 1 arm in de mitella, maar gelukkig knapte de patiƫnt snel op zodat ook die hindernis genomen was. Nietemin met het advies rustig aan te doen en vooral niet fietsen de eerste 3 weken. Zo vertrokken we met onze Hobby richting het zonnige zuiden. Eerst nog 2 overnachtingen in Salbris, vlak onder Orleans, waar we aan een meer stonden met allemaal passanten. De volgende dag naar de Super U waar we 12 blikken rijstepap ingeslagen hebben en 4 flessen heerlijk kersensap. De rijstepap moet uit blik zijn van Mont Blanc. Op de terugweg zijn we daar ook weer geweest en hebben nog eens 12 blikken ingeslagen.
Na 2 overnachtingen dus doorgereden naar de Dordogne. We hadden de plaats Beynac-et-Cazenac uitgekozen. Lag redelijk centraal. De camping zag er netjes uit, 3 sterren, en de plaatsen waren ruim, zonnig maar toch voldoende schaduw. Altijd weer een leuk gezicht als er nieuwe mensen aankomen. We voelden ons de koning te rijk met onze mooie auto, flinke caravan en ook het plaatsen was een fluitje van een cent met de mover. We keken uit op de rivier.

Het beviel ons daar zo goed dat we besloten om de rest van de vakantie daar door te brengen. De omgeving was heel mooi, we hebben veel gezien. De camping lag aan de rivier de Dordogne en de kano's kwamen zo voorbij gevaren. Dat hebben wij ook een middagje gedaan (8 km.). Verder is het plaatsje Sarlat een aanrader.

We hebben weer enorm genoten van de mooie omgeving, de zon, caravan en elkaar. De 3 weken vlogen dan ook voorbij. Toen we Nederland weer inreden begon het flink te regenen en dat bleef het dan ook doen tot nu toe. Hopelijk krijgen we nog iets beter weer als straks de meisjes komen logeren in Groede. Daar is en blijft het ook altijd leuk aan zee.

2 opmerkingen:

  1. Kijk, dit is tenminste een leuk stuk over een vakantie. Hopelijk blijft het de komende weken mooi weer als de dames bij jullie logeren.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij waren er niet bij dus moeilijk
    te controleren hoe goed het daar
    was maar we zullen het voor waar
    aannemen gezien de foto,s van ginds.

    BeantwoordenVerwijderen