zondag 1 oktober 2006

Biscotti

Hier volgt een traditioneel Italiaans recept voor het bakken van biscotti. Ze zijn erg gezond en voedzaam door toevoeging van volkorenbloem.

Benodigdheden: 400 gram bloem, 100 gram volkorenbloem, 250 gram boter, 1 vanillistokje, 150 gram suiker, 2 eieren, handvol walnoten.

Roer de zacht geworden boter goed los, voeg hier de eieren, suiker en gehakte walnoten aan toe en roer dit goed door totdat er een homogene massa ontstaat. Snij het vanillestokje over de lengte open en schraap de zaadjes eruit. Voeg dit samen met de bloem aan het mengsel toe, meng het snel door elkaar en laat het deeg dan 20 minuten rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 160 graden. Maak van het deeg lange repen en leg dit op het bakblik. Bestrijk het deeg eventueel met wat losgeklopte eidooier waar een klein beetje water aan toegevoegd is, en strooi wat suiker op de repen.

Bak ze vervolgens 30 minuten op 160 graden. Snij dan de repen in plakjes en laat ze nog 5 minuten drogen in de oven.

2 opmerkingen:

  1. Ze waren en zijn heerlijk. Ilona heeft weer een doos vol gebakken.
    Heb je trek en wil je iets Italiaans, kom dan maar langs.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb trek en wil graag een Ferari of Lamborghini.

    BeantwoordenVerwijderen