donderdag 27 juli 2006

Tour de France

"Tourwinnaar Floyd Landis is tijdens de Ronde van Frankrijk betrapt op doping. Volgens een mededeling donderdag van zijn team Phonak is bij de Amerikaanse wielrenner een te hoge concentratie van het mannelijke geslachtshormoon testosteron/epitestosteron aangetroffen. Als de contra-expertise dit bevestigt, wordt Landis (30) ontslagen.

De vondst werd gedaan na de zeventiende etappe, die Landis won. Landis revancheerde zich in die rit na een inzinking een dag eerder. Landis had in de zestiende rit veel tijd verloren en maakte dat een dag later goed met een indrukwekkende solorit in de bergen. Hij arriveerde met 5 minuten en 42 seconden voorsprong op de Spanjaard Sastre, die tweede werd.

De teamleiding van Phonak zegt volslagen verrast te zijn door het nieuws. Datzelfde zou voor Landis gelden. Volgens Phonak hoopt Landis dat de b-staal zal aantonen dat de ongewone waarden een natuurlijke oorzaak hebben of dat er een fout is gemaakt. De contra-expertise wordt uitgevoerd in het Franse nationale dopinglab van Chantenay-Malabry. "
Tjonge jonge, als je ook zo moet winnen! Eerst mochten Ullrich en Basso al niet starten omdat ze vooraf al begonnen waren met die troep. En over de vorige kampioen (Armstrong) heb ik ook heel erg mijn twijfels.

1 opmerking: