vrijdag 22 augustus 2008

Zomaar een idee dat uit de lucht komt vallen.




Onlangs kregen we onverwachts bezoek en landde een parachutist bij ons in de tuin. Uiteindelijk wisten we hem te bevrijden en hebben hem aan de muur bij Patrick gehangen. Hij werd een week geleden 50 jaar en in plaats van een Abraham bij hem voor de deur te zetten, hingen we een parachutist bij Patrick aan de goot.


De volgende dag liepen tal van wandelaars bij hen langs, ivm een wandeltocht uit Stekene, die de moeite namen het een en ander eens nader te bekijken.


Je moet weten dat Patrick jaren aktief is geweest als parachutist en ging springen op Midden Zeeland en vooral Texel.

Jammer dat er abrupt een eind kwam aan al zijn aktiviteiten.


De opmerkingen die de wandelaars gaven, "hier woont zeker en vast n'n paracommando", moeten hem enige trots hebben gegeven.
De pop bestaat uit pvc-buizen (regenwaterafvoer van de vroegere veranda) die de benen vormen. Het lijf is siergaas van de vroegere kippenwei, de armen is van kippengaas waar eens de kuikens achter liepen. De schoenen zijn m'n oude legerkisten, de baret is een echte baret van een SAS-militair die deze heeft gedragen tijdens de Falklandoorlog. Het gasmasker is het nieuwe model waar de nederlandse militair zichzelf mee kan beschermen tegen gifgassen. De overall is een echte vliegeniersoverall.
In een tijd van een halve dag in elkaar geknutseld en de constructie omwikkeld met noppenfolie om het geheel wat body te geven.

1 opmerking:

  1. Als je niets gezegd had, zou ik gedacht hebben dat een mafketel in je tuin heeft rondgelopen. Goed gedaan, hoor! Leuke reactie van de wandelaars. Wat vond Patrick van je creatie? Ben benieuwd wat je voor Ilona zal maken als zij 50 wordt.

    BeantwoordenVerwijderen