woensdag 26 december 2007

Kadospel

Kerstmis 2007 werd dit jaar eerder gevierd dan de traditionele kerstdagen 25 en 26 december. We hebben gezellige dagen achter de rug met onze logees uit Almere en zondagavond genoten we van het kerstbuffet van pa en ma bij ons thuis. Maandagmiddag waren we getuige van het melken van de koeien bij de boer uit onze straat en hadden 's avonds een lekkere visschotel van de vishandel uit Axel.

Gisteren, eerste kerstdag, hebben we 's avonds doorgebracht met de andere familie. Een uitgebreid 5-gangen diner waar we tussendoor het kadospel hebben gespeeld. We moesten 4 kadootjes van 1 euro meenemen en 1 kado van 5 euro. Dit werd op de grote tafel uitgestald en met behulp van dobbelstenen kon je kadootjes verdienen. Daarna werd er weer met de dobbelstenen gegooid en als je 1 of 6 gooide zaten daar voorwaarden aan verbonden. Zo kon je in 1 klap weer van je kadootjes afkomen of moest je ruilen met de linker- of rechterbuurman/vrouw. Ook andere variaties werden gespeeld. Het was een heel leuk spel en uiteindelijk zijn we toch weer met wat kadootjes naar huis gegaan. Niet helemaal wat we wilden, maar dat maakte het des te leuker om het spel te spelen.

3 opmerkingen:

  1. Wij hebben een leuk lang kerstweekend gehad en heerlijk gegeten. De meisjes hebben veel kerstcadeaus gehad... vandaag ook. Vandaag traditioneel kerstdiner klaargemaakt; kalkoen was zo groot dat wij 2 dagen van kunnen eten. Na morgen is het welletjes met de kerstdiners.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Iedereen krijgt graag kadootjes. Ook mijn zoon die al bijna 20 jaar wordt.

    Vandaag is het pannenkoekendag bij ons.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel mooi om te lezen dat iedereen een mooie kerst heeft gehad.
    En leuk dat jullie naar het melken zijn wezen kijken.
    Als je er melk koopt ...wel eerst koken en koel bewaren....mischien weten jonge vrouwen dat niet, omdat er altijd gesteleriserde melk gekocht wordt.
    Mocht je er boter van willen maken haha dan kun je rauwe melk gebruiken.
    Maar heel leuk dat jullie er geweest zijn.

    BeantwoordenVerwijderen