vrijdag 11 januari 2008

Serre


Er komt schot in. Vandaag hebben we de planning ontvangen. Deze ziet er als volgt  uit:
25 februari:                          Startdatum.
25 februari t/m/ 7 maart:       Bouwkundige werkzaamheden t.b.v. serre
12 t/m 18 maart:                  Bouw serre door R&S Montage.
24 t/m 28 maart:                  Afwerken bouwkundige werkzaamheden.
28 maart:                            Oplevering.

Jullie zullen begrijpen dat we hier erg verheugd over zijn. Het gaat nu eindelijk beginnen.

10 opmerkingen:

  1. Maar bij de oplevering zitten jullie in Frankrijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtig, daar gaan jullie veel plezier van hebben. Vooral in het voorjaar met het eerste zonnetje erbij. En voor de kinderen een paradijsje. Alle meubelen aan de kant, een zwembadje op de vloer, water erin, het zonnetje erbij en je hebt een waar zwemparadijsje voor de kinderen. Voor bamboe kunnen wij zorgen. En als de kinderen naar bed zijn. Drijvende kaarsjes in het water met wat rozeblaadjes en fijn muziekje. De maan en de sterren aan de hemel, een wijntje erbij (even geen whisky) en dan denk je: "Hoe gaan we die natte beslikte boel hier op de grond opruimen"?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Er zal gewerkt moeten worden ...niks geen rozen blaadjes en kaarsjes etc.

    Kunnen die bouwers niet zorgen dat de serre klaar is voor jullie met vakantie gaan ....het heeft toch wel lang genoeg geduurd.
    Als je laat weten dat jullie dan weg zijn willen hun vast eerder opleveren.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik zie dat jij niet zoveel ervaring met bouwers hebt. Het zal eerder langer duren dan korter. De opgegeven planning is een best case scenario wat betekend dat er niets mis mag gaan tijdens de bouw. Elke dag vertraging betekend gewoonlijk een dag later opleveren. Ook de dagen dat er eventueel vorstvalet is zullen er bij opgeteld worden. De primaire functie van de serre is werkruimte dus er zal niet gerelaxed worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dus het is werkruimte? Ik kan me niet voor stellen dat je van de zomer, met het zonnetje er op, daar gaat zitten werken. Het wordt behoorlijk warm hoor. Of je moet goede zonwering op het dak monteren.

    "Er zal gewerkt moeten worden". Hoezo? Doen we dat al niet genoeg? De riem moet er ook wel eens af tussendoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Nee je Moeder heeft GEEN ervaring met bouwers.???
    We hebben gebouwd op Zaamslag...en in de Verkorting...iedere keer helemaal afgebroken..... [verkorting]... bleven alleen de buiten muren staan.
    Er zijn zat mensen die een huis laten bouwen maar wij hebben er 2 laten bouwen door aannemers.
    T.W. op Zaamslag door aannemer de Vos...en in de verkorting door aannemer de Nijs.
    Dus je was wel wat voorbarig met je conclusie.
    Sterkte met de bouw.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Nou nou, wat een lange tenen, of is het een kort lontje? Ik bedoelde dat wanneer een bouwer aangeeft dat hij de 28ste klaar zal zijn er een wonder moet gebeuren om ook maar een dag eerder klaar te kunnen zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. lange tenen ..kort lontje ???
    Jij dacht dat wij nog niet veel met bouwers te maken hebben gehad....en dat....heb ik even recht gezet.
    Maar dat had je kunnen weten want je woonde toen nog bij ons.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Iedereen heeft zijn eigen ervaringen en houdt zich daar het langst aan vast.
    Ik heb zelf gewerkt in de bouw en weet dat de tijden enorm zijn veranderd en de band tussen de aannemer en opdrachtgever, tegenwoordig veel grimmiger zijn dan jaren geleden. Tegenwoordig wordt alles duidelijk op papier gezet en wie de afspraak niet nakomt kan voor de Rechter verschijnen. De weg daar heen is vrij kort te noemen. Toen ik zelf in de bouw werkte viel er nog heel wat te regelen met een bak bier (goed voor hart en bloedvaten) en op zijn tijd een bak koffie. Die tijd is allang voorbij. De aannemer en opdrachtgever heeft zich te houden aan de afspraak en daar mee "Basta". Enkele jaren geleden.... Een kleine aannemer uit Terneuzen zet een voorgevel bestaande uit zwarte stenen. De muur slaat wit uit en waardoor is nog niet bekend. Een onderzoek volgt. De opdrachtgever betaald niet, de leverancier van de stenen houdt zich zelf niet verantwoordelijk, een onderzoek volgt en ligt nu al jaren bij de Rechter, met als gevolg dat de aannemer zijn personeel ontslaat en alleen verder gaat. De aannemer gaat gebukt onder de stress, de opdrachtgever betaald liever de advocaat en denkt dat terug te kunnen vorderen bij de aannemer en de leverancier van de stenen is er een met een zeer lange adem. Dus een aannemer weet zijn verantwoordelijkheden waaraan niet veel te tornen valt evenals de opdrachtgever. Maar vraag ook niet om een extra plintje of iets dergelijks want dat zal lastig worden, of er moet een winst op zitten voor de aannemer die dit soort dingen ruim dekt. Dan hebben we nog vereniging "eigen huis" die de een of de ander een handje kan helpen, waar men eerst lid van moet zijn. Kortom...er valt weinig van de oorspronkelijke afspraken af te wijken tegenwoordig.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Jeetje mina, wat een lap tekst weer. Dat klopt wel ja, bij elk project (dus ook de projecten die ik uitvoer) moet je je volledig indekken en zorgen dat je alles op papier hebt staan. Ik vraag van mijn klant dan ook altijd om een schriftelijke bevestiging wanneer er een beslissing genomen moet worden dat van invloed is op het project. Het scheelt wel in gezeur en eventuele gang naar de rechtbank. Wanneer die aannemer als aanname gedocumenteerd had dat de kleur van stenen als gevolg van een externe situatie zou kunnen veranderen, was er niets aan de hand geweest. Het is daarom ook van belang om bijsluiters en algemene voorwaarden te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen