woensdag 2 januari 2008

reis naar Berlijn

Over de reis naar Berlijn weet ik eigenlijk niet zo veel meer te vertellen ...dan jullie al weten.
Het was de eerste dag heel erg vroeg opstaan .
We vertrokken om half 6 en stonden om half 8 voor de deur van het restaurant Nieuwegein, wat nog gesloten was. [gaat om 8 u pas open ]
om 10 u waren we in de Lutte wat een eind ...om 11 u vertrok de bus...en we zaten heel comfortabel met 12 pers van achter in de bus....en hebben veel lol gehad.
na regelmatig te hebben gestopt waren we om 7 u in het hotel.
Mooi hotel .
De volgende morgen om half 9 vertrok de bus richting Polen, [ ons hotel stond ongv 8 km van de grens] We reden eerst door Frankfurt a/d Oder Prachtige stad maar nog heel stil om 10 u op eerste kerstdag.
Daarna naar Polen gereden en een flinke tocht gemaakt ....de grens was snel gepasseerd er is sinds een paar weken geen controle meer [Schengen].
De volgende dag naar Berlijn ...oost Berlijn ziet er nog armoedig uit veel van de z/g huur kazernes triest om te zien ...en dan die stukken muur nog her en der verspeid door de stad.
Je kunt het je niet voorstellen dat daar gewoon niemand door mocht...wat een leed.
We hebben een boot tocht gemaakt langs vele bekende gebouwen en een bus tocht met gids.
wel een mooie stad ...veel nw gebouwen ...weinig oude [gebombardeerd in de oorlog] zo nu en dan staat er b.v. nog 1 of 2 heel oude gebouwen geklemd tussen heel moderne...heel vreemd om te zien.
Het was prachtig helder weer en zonnig die dag
De volgende dag was het wat mistig.
We werden uit de bus gezet bij Bahnhof Zoo [ alwaar de film van Christane F is opgenomen ]
Dan zijn we met onze groep [12 pers] ons eigen weg gegaan om alles nog eens in eigen tempo te kunnen bekijken..met de metro goed te doen.
In zo'n stad kom je toch tijd te kort...maar we hebben een erg mooie vakantie gehad en vinden het een aanrader.

5 opmerkingen:

  1. Leuk verhaal! Jullie hebben het wel verteld, maar als je het leest komt het toch weer anders over. We gaan zeker die stad ook eens bezoeken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben benieuwd naar alle foto's die jullie gemaakt hebben. Wanneer je een bericht gemaakt hebt, kan je het altijd nog aanpassen hoor. Klik daarvoor op het potloodje onderaan het bericht, je moet wel ingelogd zijn. Voor de rest: prima gedaan, je staat meteen bovenaan in de statistieken van 2008 met 100% van alle geschreven berichten.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een sterk begin voor het nieuwe jaar, ga zo door want er is niks leuker dan het lezen van een reisverslag. Zoals Nico schrijft, een paar foto's erbij maakt het helemaal af. Leuk hoor.
    Maar dat jullie uit de bus gezet zijn joh!! Je moet je wel gedragen in de bus... als we er ook niet bij zijn!@#$

    BeantwoordenVerwijderen
  4. jaja hoe ouder hoe gekker aus steigen...raus nou dan wil je de bus wel uit hoor. haha
    We hebben alleen maar aardige mensen meegemaakt in Duitsland.....kan aan ons liggen of....ze hebben bijgeleerd De duitser staat wel bekend als autoritair natuurlijk.
    Maar ja je hebt overal kaf tussen het koren.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Toen we nog naar Oostenrijk gingen op wintersport kwamen we ook altijd aardige moff...euh... Duitsers tegen.

    BeantwoordenVerwijderen