maandag 7 januari 2008

Thieme

Ik heb Marianne Thieme niet gehoord over oudejaarsavond.
Als men nu praat over dierenleed, dan kan de partij van de dieren deze er wel bij schrijven.Ik had toch wel wat reacties gehoord uit die hoek.
Maar nee een paar boeren pakken is veel gemakkelijker, dan heel Nederland tegen je krijgen, want zeg nu zelf ...wie heeft er geen vuurwerk afgestoken.
En als we nu het c02 verhaal erbij halen ....Hoeveel winden kunnen onze koeien laten om de zelfde vervuiling te geven, als alles wat de lucht is ingejaagd op oudejaarsavond [en de week ervoor]
Moeten we al die mensen verbannen uit Nederland die vuurwerk hebben afgestoken?

5 opmerkingen:

  1. De PvdD gaat veels te ver en vuurwerk verbieden gaat dat naar mijn mening ook. De hoeveelheid verontreiniging veroorzaakt door vuurwerk staat overigens in een schril contrast met andere vormen van verontreiniging. Daarbij kunnen de meeste boeren van Nederland gemakkelijk opgedoekt worden want zonder de miljarden aan subsidies redden ze het helemaal niet. Daarbij werken de meeste zich het schompes voor iets meer dan een hongerloontje. Gewoon opdoeken en lekker natuurgebieden van maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En waar halen wij dan ons voedsel vandaan ??? Wij hier moeten al ontpolderen, en sommige landen hebben een export verbod....dan zelf maar een tuin aanleggen zeker.
    Ht is al jaren de bedoeling dat Nederland een groot natuur gebied wordt...ik vind het gevaarlijk, we zijn dan veel te afhankelijk van andere landen.
    Trouwens, 22 scholen zijn er in Nederland in de fik gevlogen door het vuurwerk en de rest.
    En al die mensen die gewond zijn geraakt. wie gaat dat betalen ????...
    Ik ben er voor dat elke gemeente een plaats aan wijst waar op oudejaarsavond vuurwerk kan worden afgestoken en NIET eerder.
    Hier bij de flat liepen van die jochies van een jaar of 8,... om 10 uur al rotjes te gooien.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het meerendeel van het voedsel komt uit andere landen. In mijn bericht over gif in voedsel gaf ik aan dat groente uit o.a. Spanje in veel gevallen teveel (verboden) gif bevat. Kijk maar eens waar al het groente uit de supermarkt vandaan komt, het meerendeel komt uit Spanje.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Stoppen met roken is ook een goed argument om luchtvervuiling tegen te gaan. Je vervuilt niet alleen de lucht, maar zeker je longen en ook die van je medemens.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het eenmalig vuurwerk afsteken met zijn vervuiling staat inderdaad niet in verhouding met andere grootvervuilers. (ons wel bekend)
    De boeren "opdoeken" is geen optie als men weet dat de verbouwde gewassen zoals bieten veel meer lucht zuiveren dan dezelfde hoeveelheid aan hectare bos. Uiteindelijk moeten we van de lucht leven! Subsidie... Veel meer gaat er naar ontwikkelingslanden dan naar de boeren in ons land. Om maar te zwijgen over het oorlogsgeweld dat we zonodig moeten gaan ondersteunen in landen die niet te redden zijn. Vluchtelingen komen hierheen en militairen gaan daar heen. Dubbele kosten lijkt me. Laten we die vluchtelingen hier opleiden tot militair en hun eigen land weer gaan helpen opbouwen. Zij kennen immers de cultuur en taal in hun land. Als de vluchtelingen teruggaan, zijn ze hun leven niet meer zeker, zo stelt men. Uitgezonden militairen wel??

    Alle stellingen zijn niet verkeerd te noemen, maar de verhoudingen met elkaar blijven krom.

    BeantwoordenVerwijderen