maandag 11 februari 2008

Tuinidee

Omdat onze tuin dit jaar op de schop gaat vanwege onder andere de bouw van de serre. Wilden we graag ideen opdoen op Tuinidee 2008. Hierbij hadden we de keuze uit Zwolle, Den Bosch of Goes. Omdat dit weekend ons het beste uitkwam zijn we naar Zwolle gegaan, een klein uurtje rijden voor ons. Via Internet had ik kaarten besteld en met de kortingsbon erbij uitgeprint gingen we op weg. Tuinidee is een leuke beurs, zeker als je van mooie tuinen houdt of een tuin wilt aanleggen/verbouwen. In totaal zijn we bij 3 verschillende tuinontwerpers geweest. De eerste was een tuinarchitect die duidelijk maakte dat hun veel tuin besteden aan het ontwerpen van de tuin, niet zoals hoveniers dat doen maar volgens een eigen concept. Het klonk heel mooi maar ook erg duur, we moesten aan vanaf prijzen denken van € 2000,-. Dat is dan alleen voor het ontwerp. Dat vonden we toch een beetje duur dus zijn we ook maar langs een paar hoveniers (Dreamgarden en Jan Boertien) gegaan die tuinadviezen gaven. Daaruit zijn een aantal leuke concepten gekomen waar we zeker mee verder kunnen. We gaan eerst kijken of we zelf met een 3d-tuinprogramma eruit kunnen komen en als dit niet lukt of we willen meer informatie danwel adviezen zullen we contact opnemen met een van hun. Verder waren er ook leuke andere zaken te bekijken, waaronder deze BBQ's en deze stoelen.

9 opmerkingen:

  1. Voor meneer een 5-pits-BBQ, voor de dames een heerlijk zittend strandkorf!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als je dan de hangmat er nog bij zet, is de tuin vol! Heb je voor een tuinidee Riet de Bouvrie al gepolst?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Riet de Boevrie is haar inspiratie kwijt.
    En........er zal heus niet naar haar geluisterd worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Volgens mij was het advies van Riet de Boevrie: laat een tuin ontwerpen die kind- en onderhoudsvriendelijk is . Daar hebben we dus wel naar geluisterd.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. hahahahahahahaha.
    nou voorruit dan nog een tip:
    doe alle planten er uit [naar de voor tuin]
    zoveel mogelijk bestraten...en hier en daar een klein boompje...dan krijg je een soort binnen tuin.
    weg laten schept ruimte nietwaar.
    succes

    BeantwoordenVerwijderen
  6. En wat te denken van een (paar) olijfbomen in kuip en/of een palm?

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Nu ga je toch te ver. Alle planten uit de achtertuin naar de voortuin??? Jammer jammer, wilde ik net naar je gaan luisteren, verpest je het door deze opmerking.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. had ik toch gelijk dat er niet naar mij geluisterd wordt.....tis werkelijk niet te geloven.
    Degene die het altijd het beste weet
    is toch je Moeder....???????????????????????

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ja maar, alle planten naar de voortuin?? Ten eerste is onze voortuin helemaal af en zou het zonde zijn dit te veranderen. Ten tweede is er in de voortuin helemaal geen plek voor alle planten uit de achtertuin. Ik ben gisteren begonnen met een schets te maken op basis van de adviezen die we op Tuinidee hebben gekregen. Op bva-auctions.com zag ik nog een mooie loungeset waar ik op wil gaan bieden.

    BeantwoordenVerwijderen