woensdag 20 februari 2008

Whisky trail

De planning is rond. De reis naar Schotland waar we een whisky trail gaan volgen is gepland, althans, de route is gepland. Hoe lang we overal precies blijven ligt er maar net aan hoe we de omgeving en de distileerderijen vinden. In ieder geval is vliegreis van Brussel-Charleroi naar Glasgow-Prestwick geboekt. Vanaf Prestwick gaan we met de huurauto naar Ardrossan waar we de eerste boot nemen naar The Isle of Arran. Dat eiland ziet er al heel erg mooi uit op maps.google zodat we daar mischien wel een dagje blijven. Vervolgens gaan we met de boot naar Claonaig waar we doorrijden naar Kennagraig waar we de boot nemen naar The Isle of Islay, onze voornaamste bestemming. Op Islay gaan we een poging doen om alle (8) distileerderijen met een bezoek te vereren. Als we Islay beu zijn of de tijd is gekomen om de terug reis aan te vangen gaan we met de boot verder naar Oban. Van hieruit zakken we af richting Glasgow. Wellicht blijven we hier ook nog een dag want dat schijnt ook een erg mooie stad te zijn.

5 opmerkingen:

  1. Mooie route. Gaan jullie te voet naar de distileerderijen in Isle? Dan kunnen jullie lange wandelingen maken en is er geen Bob nodig.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lijkt me heel mooi daar. Het is te hopen dat jullie toch wat van de omgeving zien, want zoveel distilleerderijen bezoeken... Want ik begreep dat jullie niet proeven maar alles opdrinken.

    Maar wel raar dat er nu opeens wel een dag voor Glasgow uitgetrokken kan worden op de verjaardag van ma.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Weet pa dat jullie zoveel gaan varen? Jammer dat je geen platte grond van de boot mee hebt gestuurd. Pa weet vast wel een leuk plekje op de boot te versieren om een lijntje uit te werpen.

    Tip voor pa: Neem je viskoffer mee als handbagage!! En de gevangen vis weet je vast wel aan de man te brengen op de boot.
    http://people.zeelandnet.nl/josalimale/im3.jpg

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @Ilona, whisky proef je door het o.a. door te slikken.

    @Stanny, wat is dat nou?? Heb ik je helemaal uitgelegd hoe je een URL in een reactie plaatst en dan gebruik je het niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Op mijn verjaardag komen we terug vanaf een vliegveld [waar ik even de naam niet van weet] in de buurt van Glasgow.
    En nog een tip ...jullie zouden toch ook eens mee moeten gaan naar een Wisky festival..kijk naar mij echt NOOIT wou ik iets van alcohol drinken, maar dit is zo leuk, en leerzaam en genieten.
    Men zegt toch ook dat je wijn moet leren drinken.

    BeantwoordenVerwijderen