maandag 29 januari 2007

Hometrainer

Afgelopen zaterdag hebben we een hometrainer aangeschaft waarmee we dus ook tijdens onze vrije uren aan onze kilometers kunnen komen. Al regent het bakken uit de lucht en waaien de bomen uit de grond, wij gaan lekker fietsen.
Het is behoorlijk zweten op zo'n ding en je komt er geen meter verder mee. Er zijn verschillende trainingsprogramma's in te stellen waarmee men heuvelachtig gebied kan nabootsen. Op het display is te zien wanneer er weer geklommen dient te worden en hoelang de rit nog is.
Vind je het programma te simpel of toch net iets te zwaar kun je het, al trainend, gewoon aanpassen door de -toets. Maar ga je lekker en voel je je goed, doe je er een tandje bij en leg je het nivo gewoon wat hoger dmv de +toets.
Verder kun je verschillende programma's down-loaden van het internet.

Na afloop kun je checken hoe het inmiddels met de conditie is gesteld. De computer rekent uit aan de hand van een formule en het veschil tussen de hoogte van de hartslag net na de training en precies een minuut erna. Het cijfer dat op het display verschijnt geeft de mate van je conditie weer. De cijfers lopen van 1 tot en met 6 met 1 cijfer achter de comma. Heb je het cijfer 1,0 heb je een zeer goede conditie. Heb je een zes, dan heb je nog heel wat te doen.

4 opmerkingen:

  1. Ik gebruik zelf meestal deze. Dit apparaat oefent nauwelijks kracht uit op je gewrichten terwijl je bijna net zo'n goede workout hebt als wanneer je jogt. Niet onbelangrijk: er zit een ingebouwde tv in met koptelefoon.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Sorry, niet helemaal goed ingevuld. Bij deze alsnog de (hoop ik) goede link

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Daar hebben we ook al eens op gewerkt. Maar fietsbewegingen zijn beter voor Stanny dus werd het toch de hometrainer. Zo'n crosstrainer is natuurlijk ook uitermate geschikt als voorbereiding op het langlaufen.

    BeantwoordenVerwijderen