vrijdag 19 januari 2007

Visserslatijn

Pa heeft vaak zijn mond vol van dat dat vissen zo moeilijk is en veel tijd kost aan voorbereidingen, het daarwerkelijk naar de dobber kijken (in pa's geval naar het uiteinde van z'n hengel) en als afsluiting nog alles schoonmaken (meestal niet de vis want die wordt niet meer zo vaak gevangen). Het kan echter allemaal een stuk gemakkelijker, kijk hier maar eens naar. Wat nou hengel?? Gewoon een goede lamp is genoeg om met een boot vol vis thuis te komen. Zelfs de vis hiernaast op het plaatje vangt zijn prooi met een lampje.

3 opmerkingen:

  1. Dat is wel leuk om met zo'n lampje vis te vangen maar.....wat denk je van het volgende : de nacht voor het vissen wakker liggen van de opwinding voor de volgende dag ...half 7 opstaan want om 8 uur vertrekt de boot. spullen in het donker aan boord zeulen...en hopen op een goede plek [wordt om geloot] spullen uitpakken en met kleumende vingers van die lekkere vette wormen aan het haakje zien te krijgen ...ingooien en maar hopen dat er geen knosselaar naast je staat die over jouw lijn gooit en de hele boel in de knoop trekt.
    en vooral maar hopen op een goede vis plek [straatje van Wullem of de spijkerplaat etc]
    Na maanden is het dan vandaag eindelijk zo ver dat ze [na 4 x bellen dat het niet door kon gaan de laatste weken vanwege teveel wind]... de hengels uit kunnen gooien en hopelijk veel vis vangen ...dan kunnen de vissers morgen de hele dag vis schoonmaken.
    Maar genieten dat ze doen, en lol dat ze hebben en....lekkere erwtensoep aan boord en wie weet wat nog allemaal. Heerlijk toch zo 'n hobby.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tja, als je het zo stelt is het moeilijk om daar nee tegen te zeggen. Nee! Hmm toch gemakkelijker dan ik dacht. Ik vind het overigens wel erg leuk dat pa er zo'n plezier in heeft.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. En pa, wat was het resultaat van gisteren? We willen graag eens lezen wat je hebt gedaan om warm te blijven en hebt gevangen.

    BeantwoordenVerwijderen