dinsdag 23 januari 2007

Navigatiesysteem

Een paar jaar geleden zat er bij ons op het dak een vreemde duif. Een *bonte* reisduif, veelal zwart/grijs met wat wit. Paste leuk bij onze witte weduweduif. Algauw was het een koppel en samen hebben ze voor wat nageslacht gezorgd.

In zijn ring stond een telefoonnummer wat in Belgiƫ bleek te zijn. De eigenaar had geen interesse om hem te halen dus mocht hij blijven. Af en toe verdween er eens een duif, op een gegeven moment was er wat haat en nijd uitgebroken in de duiventil, zodat alle duiven verdeeld werden onder de buurjongens. Maar de doffer bleef terugkomen.

4 januari van dit jaar hebben we hem in een kartonnen doos gestopt en 5 januari mocht hij mee naar Vielsalm waar we een weekendje verbleven. 6 januari uitgelaten in Vielsalm in de regen en mist.

Toch had ik steeds het idee dat hij terug zou komen, wat ik gisteren nog zei tegen mijn pa en schoonouders. En jawel hoor, vanmiddag zat hij weer op de kas. Best knap hoor, zo'n eind vliegen. Ruim 2 weken heeft hij erover gedaan. Dat hij een eind verderop woont is hem ontgaan. Hij mag volgende maand mee naar de wintersport.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten