zaterdag 25 november 2006

Drugs 2, De Grens is Bereikt!

Zet je handtekening




De gemeente Terneuzen kent een gedoogbeleid rond verkoop en gebruik van softdrugs. Destijds is dit beleid in gang gezet om greep te krijgen op de illegale drugshandel in de (binnen)stad en de daarmee gepaard gaande criminaliteit en verpaupering. De 'actie houdgreep' leverde resultaat op, maar heeft nu een vervolg nodig. Wat is begonnen als een poging om de locale illegale verkoop te reguleren, is uitgegroeid tot 'een internationale gelegitimeerde vrijhandel in softdrugs' met bijbehorende overlast. Vreemd genoeg lijkt deze handel weinig in de weg te worden gelegd, met als gevolg overlast voor de bewoners van Terneuzen, het onderhouden van cannabisverslavingen en een toename van nieuwe verslaafden.

Wij eisen:
  • Een andere locatie.
  • Géén coffeeshops in de buurt van onze jongeren: dus buiten woonwijken, uitgaansgelegenheden, winkelcentra en het bereik van scholen.
  • Een vermindering van het aantal bezoekers. Gedogen van softdrugs beoogt de locale verkoop te reguleren. De bezoekersstroom van coffeeshops moet dus met 90% omlaag!
  • Uitvoering van deze actiepunten voor 1 juli 2007.
Uw handtekening is belangrijk! Als u uw handtekening onder deze eisen zet, beloven wij u deze eisen aan B&W van Terneuzen over te brengen met uw handtekening.

4 opmerkingen:

  1. De wegen naar en van Terneuzen centrum zijn tegenwoordig een gevaar door de het zotte rijgedrag van de fransen en belgen. Er worden hier allerlei comissie's in het leven geroepen om de veiligheid op de wegen veiliger te maken, maar op deze wijze gaat dat nooit lukken.
    Gisteravond,op weg naar mijn werk, moest er weer eentje zonodig uitdagend rijgedrag vertonen tegenover medeweggebruikers waaronder ik zelf ook deel van uit maakte.
    Vorig jaar werd een collega van me, ook onderweg naar zijn werk op dezelfde tijd, in elkaar geslagen in zijn eigen auto.
    Gevolg: Maandenlang ziektewet en langdurende mentale klachten.
    In Belgié is de verkoop totaal niet toegestaan terwijl het buurland een gedoogbeleid blijft uitvoeren.
    Hoezo samenwerking in de kanaalzone, grensoverschrijdende maatregelen en bevoegdheden van politie. Hoezo medezeggenschap door jeugdzorg, scholengemeenschap en buurtbewoners.
    De gemeente noemt dit als de zaak centraliceren waardoor het onder controle te houden is en de verkooppunten her en der in de polders de kop in te drukken.
    Daar zit een deel van waarheid in maar men moet de controle uitgebreider aanpakken.
    Het is te gemakkelijk voor de jeugd om aan dat spul te komen dat ontzettend veel narigheid geeft. En daar laat de gemeente een ontzettend grote steek vallen. Het verkooppunt is zo'n 24 uur open per dag. Welk café of winkel mag dat??

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het ligt er volgens mij echt aan dat Terneuzen zo dicht bij de grens met België is. Fransen hoeven ook niet zo ver te rijden. Hier in Almere hebben we de blowboot die (zoals jullie kunnen lezen) strenge huisregels hanteren. Ik heb nog nooit gehoord van problemen met deze koffieshop. Wellicht kan een dorp zoals Terneuzen (eigenlijk) is niet omgaan met dit soort grote steden problematiek. Het is overigens niet Terneuzen wat een gedoogbeleid heeft maar Nederland maar dat ter info.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo fijn dat ik een eigen e-mail adres heb ...nu kan ik met mijn meisjes naam en eigen mail adres ook stemmen dat is dan toch weer 2 stemmen voor ons huisadres.
    Maar ...wij zijn [als we langs checpoint rijden] iedere dag... niet meer boos.
    Je wordt er zo lelijk van en daar heb ik geen zin in.

    Eerst heeft de gemeente moeten zorgen voor een andere plek 10 meter verderop, en nu kunnen we de troep weer uitkopen als het weg moet.Zouden de gemeentelijke belastingen omhoog gaan volgend jaar ????????????????

    We hebben op Zeeland nieuws onze Burgemeester gezien ....wat een softe man zeg.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Tja, dan had je vorige keer maar D66 moeten stemmen. Als die partij toen de grootste (of in ieder geval groter) was geworden was er meer kans geweest op een gekozen burgemeester.

    BeantwoordenVerwijderen