woensdag 12 september 2007

Drugstouristen de weg (niet meer) kwijt

De gemeente Terneuzen gaat wegwijzers plaatsen naar de plaatselijke coffeshops. De shops, waar softdrugs te koop zijn, vormen voor de Zeeuwen een belangrijke bron van inkomsten. Volgens de gemeente gaat het niet om 'levensgrote borden' maar om 'simpele wegwijzers'. De borden moeten de irritatie wegnemen over zoekende drugstoeristen.

Terneuzen ziet het plaatsen van de borden als een extra service voor bezoekers van de gemeente: "Dat doen we ook bij de Ikea en andere grote bedrijven." Wat een mooi voorbeeld, IKEA, er is in Nederland inderdaad ......geen enkele IKEA in een omtrek van zo'n 100 km van Terneuzen te vinden. De behoefte aan zo'n bord lijkt me dan ook zeer groot. De borden naar IKEA zullen dan wel richting Antwerpen danwel richting Brussel wijzen waar wel IKEA vestigingen zijn te vinden. Het is toch eigenlijk te belachelijk voor woorden om te zien hoeveel gemeenschapsgeld er vrij gemaakt wordt om de blowende tourist op zijn weken te bedienen. Ik denk niet dat de overige middenstand van Terneuzen of omgeving veel voordeel heeft van de bezoekende blowers. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het goed dat er een bedrijf als Het Checkpoint gedoogd wordt. Op deze manier kan er een goede controle plaatsvinden en kan de overlast tot een minimum beperkt worden. Op deze manier is de blowboot in Almere een succes. In de omtrek van een paar honderd meter is er geen huis te bekennen en de boot ligt pal naast het politiebureau. Het Checkpoint had dan ook net over de grens gebouwd moeten worden, op de plaats bijvoorbeeld waar vroeger de douane zat. Er zijn echter ook goede berichten.

4 opmerkingen:

  1. Ze zijn knettergek geworden op het Gemeentehuis ....vanaf de grens is het steeds rechtdoor naar Checkpoint...kan niet missen..
    nog even en ze geven ze broodjes en fruit en nog wat drankjes mee voor de terug weg...en net als je denkt het kan niet gekker ...dan komt de wethouder weer met iets nieuws ....nu wordt de weg daar in de buurt van dat kot ook nog breder en mooier gemaakt voor ONZE GASTEN.
    Tja dat zou mooi zijn dat kot verplaatsen naar de grens maar....dat mag niet van de Belgen ...dat kun je je buren niet aandoen.
    Om misselijk van te worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zorg ervoor dat elke overtreding geregistreerd wordt en je bestrijd het met hun eigen wapens.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Laatst was het ook fraai! Tijdens één of andere happening in Terneuzen was het centrum niet helemaal goed te bereiken. Hadden ze bussen laten rijden speciaal voor de gasten van Checkpoint!!!! Ze konden de auto bij Mc-Donald parkeren en vanaf daar reden gratis!!!!!! bussen naar de binnenstad. Er was anderhalve paardenkop op afgekomen, zei de chauffeur die speciaal uit Purmerend was gekomen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het gemeentebestuur is geheel de weg kwijt. Of bordjes zouden helpen, om sommige bestuursleden de weg te wijzen, betwijfel ik.
    Blijkbaar heeft de meerderheid van het bestuur een behoorlijk "bord voor z'n kop".

    BeantwoordenVerwijderen