dinsdag 18 september 2007

Werkpaarden en luxe paarden


Iedere Nederlander betaalt komend jaar 7,12 euro voor de instandhouding van het Koninklijk Huis. Dat is een stijging van achttien procent ten opzichte van dit jaar, waarin de Oranjes nog 6,04 euro per inwoner kosten.

De totale begroting voor de koninklijke activiteiten bedraagt 113,9 miljoen euro, zeventien miljoen euro meer dan het afgelopen jaar. De grootste stijgingen komen voor rekening van Binnenlandse Zaken (beveiliging), Vrom (onderhoud paleizen) en Defensie.

Koningin Beatrix krijgt net als dit jaar een salarisverhoging. Haar uitkering uit de staatskas gaat van 762.000 euro naar 792.000 euro, een stijging van 3,9 procent. De koningin is trendvolger. Haar salaris volgt dat van een hoge ambtenaar. Gaat het ambtenarensalaris omhoog, dan krijgt Beatrix ook meer, stijgt het niet dan moet ook zij inleveren.

Prins Willem-Alexander en prinses Máxima zien hun uitkeringen ook met 3,9 procent stijgen, van 226.000 euro naar 235.000 euro. Daarnaast krijgen ze evenals Beatrix geld om hun personeel te betalen en overige uitgaven te dekken. Voor de koningin komt het totaalbedrag van de uitkering op 4,2 miljoen euro, voor Alexander op één miljoen en voor Mßxima 893.000 euro.

4 opmerkingen:

  1. KIJK...ik maak mij er niet druk om ....ik lees het, ik zie die mensen,... vind die kleine kinderen schattig en verder....... Ik probeer de laatste tijd zoveel mogelijk alles positief te zien...en je wordt daar zoveel vrolijker van ...kan het iedereen aanraden.
    De wereld verbeteren kunnen we toch niet dus....begin bij jezelf.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De wereld verbeteren begint ook bij jezelf.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het is toch ook positief dat Trix er 30.000 euro op vooruit gaat volgend jaar? Dat zou ik ook graag willen. Wie niet? Maar of we daar de wereld mee verbeteren? Een beetje minder had ook wel gekund. Dan hadden ze het wat kunnen verdelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zeeeer positief. Nu staat ze bij de eerste tien genoteerd die heel wat te besteden hebben.
    Stond deze week in de krant te lezen.
    Alleenstaande ouders gaan er op vooruit! Toch?
    Trix is er ook eentje hé.

    BeantwoordenVerwijderen